Babymassage og zoneterapi til børn 0-2 år

Se min video, hvor jeg fortæller om behandlingen

Jeg har i mange år haft en særlig stor interesse for babyer og små børn. Jeg har specialiseret mig i både babymassage og i zoneterapi til de helt små.

Zoneterapien består af blid trykmassage af bestemte punkter på fødderne, hvor jeg kan mærke at ubalancerne sidder, hvorimod babymassagen foregår på det meste af kroppen. Kombinationen er med til at skabe et styrket barn, der med en sund krop, ikke er så modtagelig for sygdomme.

For tidligt fødte børn
De for tidligt fødte børn er meget udsatte og derfor meget modtagelige over for et utal af forskellige lidelser.

Zoneterapi er en meget blid behandlingsform, uden bivirkninger, der afhjælper de fleste af de komplikationer, der kan opstå hos for tidligt fødte børn. Behandlingen består af blid trykmassage af bestemte punkter på fødderne, hvor jeg kan mærke at ubalancerne sidder.

Clinic Dorte V knap

Jeg kombinerer ofte behandlingerne med kranio-sakral terapi, hvilket også er en blid behandling.

Kranio-sakral terapi påvirker nervesystemet, så jeg på den måde behandler ”problemet” fra flere vinkler. Dette giver de bedste resultater. En enkelt behandling er sjældent nok, og jeg anbefaler derfor at I afsætter tid til flere besøg på min klinik.

De typiske helbredsproblemer mine børnekunder kommer med er:

 • Mave/tarm problemer
 • Forstoppelse
 • Luft i maven
 • Kolik/skrigeture
 • Lav fødselsvægt
 • Lille appetit
 • Dårligt immunforsvar
 • Infektioner
 • Børneeksem
 • Allergi
 • Tilpasningsproblemer, raserianfald, indlæringsvanskeligheder m.m.

Hvordan foregår babymassage og zoneterapi til børn fra 0 til 2 år

Det vigtigste ved behandling af meget små børn, er at skabe trygge rammer. Uanset om det er babymassage eller zoneterapi, foregår behandlingen for det meste på min briks, enten ved at barnet sidder hos mor/far, eller sidder selv hvis de kan og vil – det vigtigste er, at barnet har det godt og føler sig tryg ved behandlingen.

Det kan forekomme, at barnet begynder at græde under behandlingen. Dette er bare et udtryk for, at der er en ubalance i kroppen på barnet. Som voksen ville du sige ’av’ eller ’her gør det ondt’. Det kan barnet ikke på samme måde, og derfor begynder det at græde i stedet for.

Klinikken er meget børnevenlig.

Det er vigtigt for mig at skabe venlige rammer, så både mor, barn og eventuelt søskende har det godt på klinikken, og ser frem til besøg med glæde istedet for ængstelighed. Derfor er der selvfølgelig mulighed for at amme sit barn efter behandlingen, ligesom der er en masse legetøj til rådighed for ældre søskende.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 26 27 31 04, hvis du har spørgsmål til behandlingen eller reaktioner herpå. Du kan også skrive til mig via kontaktformularen, og jeg vil så besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.

Særligt om mellemørebetændelse :

Mellemørebetændelse kan komme af mange ting. På min klinik ser jeg dog, at der er nogle ting som går igen. Babysvømning, indtagelse af mælk og sukker samt et udfordret immunforsvar.

Eks. : Babysvømning: Vandet til babysvømning har samme temperatur, som den bakterier lever godt i. Så hvis dit barn gentagende gange har mellemørebetændelse, kan det være en god ide at stoppe med babysvømningen, også selv om det er godt for dit barns motorik. Ofte ser jeg, at mellemørebetændelsen stopper med at komme, når babysvømningen ophører.

Mælk og sukker :

Hvis dit barn har ondt i øret, er det en god ide, at holde igen med mælk og sukker.

Mælk er slimdannende, og har barnet for meget slim i form af væske, snot mm. er det vigtigt, at du hjælper dit barn med ikke at give det kost, der danner mere slim, end der er i forvejen.

Sukker forstærker smerte når barnet er over et år. Derfor er det vigtigt, at du også fjerner alt sukker fra kosten. Når det er gjort, er zoneterapi en rigtig god behandlingsform, til at afhjælpe mellemørebetændelse. Den er dog allerbedst som forebyggelse. Så har du et øre-barn, så kom til zoneterapeut før forkølelsen udvikler sig til endnu en omgang mellemøres betændelse.

Behandling :

I mange tilfælde er det nok at få zoneterapi kombineret med kranio-sakral terapi. Nogle gange er det nemlig det mellemørets rør, det eustalgiske rør, der ikke dræner godt nok, og det hjælper behandlingen kroppen med, så dit barn slipper for at få lagt dræn ind.

Ofte kan behandling dog ikke stå alene, når det drejer sig om mellemørebetændelse. Det er meget vigtigt, at du først fjerner alt mælk i barnets kost. Og styrker dit barns immunforsvar med kosttilskud og mælkesyre bakterier da ca. 70% af immunforsvaret er i tarmene.

I de tilfælde, hvor der efter 3 behandlinger ikke er sket nok, eller der stadigvæk er smerte i øret, anbefaler jeg at søge læge..

shutterstock_161060747