Skip to main content

ET KURSUS MED PLADS TIL FORSKELLIGHED

Da Vicki på 36 bliver spurgt, hvorfor hun tilmeldte sig kurset ”FODMASSAGE på den fede måde”, kan man fornemme et smil i stemmen, ”Jeg kunne ikke lade være” svarer hun.

Af: Karina M. Nielsen
karina.mena@live.dk

Et kursus med plads til forskellighed

Vicki, der som klient har et solidt kendskab til og glæde af zoneterapien og dens gavnlige effekter, så kurset som en mulighed for at få nogle helt konkrete redskaber, hun kan bruge i hverdagen til blandt andet at støtte sin søn som supplement til den behandling, de ellers får. Hun er interesseret i og nysgerrig på, hvordan man i zoneterapien kan se kroppen som en helhed, hvor fysikken og psyken ikke er adskilte, men påvirker hinanden, for hun kender selv til dét, at kroppen kan reagere fysisk på psykisk overbelastning.
Dét, at man via fødderne kan hjælpe kroppen med at genetablere balance, er noget, hun gerne vil blive klogere på, og kurset har, udover at give hende en større indsigt i feltet, yderligere vakt hendes nysgerrighed.

Vicki understreger, at det var et godt kursus, ”ingen tvivl om det”, og at det helt sikkert er noget, hun vil anbefale til andre. Hun uddyber det og fortæller, at de kun var fire på holdet, og at dette skabte en intimitet fyldt med tryghed og ro. Desuden formåede Dorte Vilhelmsen at bruge deltagernes forskelligheder positivt som håndgribelige eksempler på blandt andet fejlstillinger i foden, som gjorde, at det teoretiske blev meget praktisk orienteret, normalt og vedkommende.

Kurset var meget intenst, især når man som Vicki er sensitiv og hurtigt fyldes op, men der var en rummelighed, der gjorde, at Vicki alligevel følte sig tilpas og vigtigst af alt ikke følte sig forkert. Der var plads til det, der nu måtte være, og muligheden for at slappe af forelå, hvis det var dét, man havde brug for.

Februar 2019

Der er lukket for kommentarer.