FOKUS PÅ STRESS, DER UDVIKLER SIG TIL ANGST

HVEM ER KURSET FOR:

Zoneterapeuter og kropsterapeuter, der har lært zoneterapi på deres uddannelse.

Stress og angst er mere udbredt end du måske lige går og tror. Vi har i 2020 været igennem en periode med længsel, nye rutiner, savn af familier, hudsult osv. Men vi har også en masse skolebørn, der forventes at vise tegn på skoleværing inden for de næste år, fordi de kognitivt ikke kan sortere i mængden af informationer de får om alt der, som sker i verden. Da meget af undervisningen har været online, har flere børn og unge skulle sidde alene med deres skærm og navigere i en verden, der er som aldrig før. Før corona har vi som voksne været dygtige til at begrænse mængden af virkelighedens nyheder og samtidig have en dialog med børnene/de unge, om de informationer de fik. Men under diverse hjemsendelser (med forventning om fuldtidshjemmearbejde) har forældre kæmpet med ikke at have nok timer i døgnet til måde at være ”på arbejde”, skolelærer/pædagog og forælder samt sørge for de almene praktiske pligter, som høre en husholdning til. Den manglende snak om virkelighedens verden kan for nogle være triggeren til at udvikle angst. Derudover så er håndvask og afspritning kommet til at fylde meget i alles hverdag. Og man ved bl.a. at tics også kan komme af at være i et hysterisk hygiejne miljø.

2020 har på mange måder givet grobund for, at dem er ligger på kanten af at have OCD (tvangstanker) faktisk har udviklet OCD. Det samme gælder for dem med stress.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi som zoneterapeuter, behandlere, psykologer osv. er klar til at hjælpe disse børn, unge og voksne, der psykisk er så udfordret, at den psykiske udfordring er blevet en belastning for dem selv og deres familier.

Lige så snart verden kan skrue ned for coronaen, så vil der være plads til at vi, som mennesker, kan reagere. Og det er her, at det giver god mening at have forberedt sig på, hvilke teknikker, der virker bedst.

I de sidste 6  år har jeg ‘leget’ med de kendte zonesystemer, mixet dem og arbejdet med dem på nye måder. Det har vist sig, at være meget stærke og effektive måder at arbejde på. Hvilket har gjort, at jeg som zoneterapeut er blevet i stand til at lave mere effektive behandlinger med kortere behandlingstid. Samtidig er teknikkerne ikke er så hårde ved hænderne, så jeg kan holde til at have flere kunder end normalt på en arbejdsdag.

Disse teknikker har jeg lyst til at dele med dig som zoneterapeut/kropsterapeut, så du kan skabe hurtigere og bedre resultater med de zoner, som du kender i forvejen, ved at arbejde med dem på en anden måde, end du plejer.

Jeg har valgt at lave en lille serie af kurser, hvor jeg sætter fokus på forskellige områder. Sådan at vi kan gå i dybden med de enkelte teknikker og have et fokus ad gangen.

Skolevægring vil sige, at barnet ikke tør at komme i skole. Det er altså ikke det samme som, at barnet ikke gider at gå i skole, pjækkeri. Grunden til skolevægring kan være mange og er i mange tilfælde en kompleks udfordring. Du kan læse mere om skolevægring her

Kurserne kan tages både som en serie eller som et enkelt kursus, alt efter hvad der er mest nødvendigt for dig.

Kursus 1: Fokus på stress, der udvikler sig til angst

Kursus 2: Fokus på skolevægring

Kursus 3: Fokus på OCD, tics og tvangstanker

PRAKTISKE INFORMATIONER

Da dette er stærke teknikker, der kræver, at man mærker efter på sig selv, vil der kun være max 12 deltager på kurset.

Prisen er: 1600kr. pr. kursus  (Tilmelder du dig alle 3 samtidig er prisen 4000 kr. )

Hvornår:

DU TILMELDER DIG VED AT TRYKKE PÅ DE ENKELTE DATOER, så kommer du til tilmelding.

Alle datoer er  i 2021.

Kursus 1: Fokus på stress, der udvikler sig til angst 

17. juni kl. 9-16.00

Tilmeld d. 17/6 kl. 9-16

17. august kl. 9-16

Tilmeld d. 17/8 kl. 9-16

Kursus 2: Fokus på skolevægring

29. juni kl. 9-16

Tilmeld d. 29/6 kl. 9-16

3. september kl. 9-16

Tilmeld d. 3/9 kl. 9-16

Kursus 3: Fokus på OCD, tics og tvangstanker

8. juli kl. 9-16

Tilmeld d. 8/7 kl. 9-16

28 september kl. 9-16

Tilmeld d. 28/9 kl. 9-16

Kursus 1-3:

Tilmeld dig her for kursus 1-3

Tilmeld dig kursus 1-3

Du modtager en mail med en rabatkode. Den bruger du, når du tilmelder dig de enkelte dage, der passer dig.

Sted: Herlev/Ballerup – nærmere adresse kommer ca 10 dage før kursusstart.

På alle kurserne er frokost, kaffe/te, frugt, brød/kage inkluderet i prisen.

PÅ KURSET GÅR VI I DYBDEN MED (FÆLLES FOR ALLE KURSER)

 • Samspillet imellem nervesystemet og organerne
 • Effektive teknikker, der skaber en dybere balance i kroppen
 • Hjernens zoner
 • Manuelle teknikker
 • Samspillet med at arbejde på kroppen og på foden
 • Hvad familierne har været igennem i det offentlige system
 • Hvor kan du gøre en forskel som zoneterapeut

Særligt for de enkelte kurser

Kursus 1: Fokus på stress, der udvikler sig til angst

 • Hvordan kan man se, at stress er ved at udvikle sig?
 • Vi ser på adfærd i forhold til femelementet
 • Hvordan kan man stoppe udviklingen af stress?

 

 Kursus 2: Skolevægring

 • Hvad er skolevægring?
 • Hvordan opstår skolevægring?
 • Hvordan kan du med zoneterapi gøre en forskel?

Kursus 3: fokus på OCD, tics og tvangstanker

 • Hvordan opstår tics og hvad kan vi gøre med zoneterapi?
 • Hvad er tvangstanker (OCD) og hvordan kan du med zoneterapi gøre en forskel?
 • Hvordan og hvilken tilgang er bedst til denne kundegruppe?

Fakta :

Børnelæge Gösta Alfvén fra Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm fastslår, at hver 10. barn i Norden har stress-symptomer. Hvert 4. barn, der indlægges på psykiatrisk afdeling i Danmark har lidelser, som kan relateres til stress. En skoleundersøgelse fra 2006 viser, at hver 4. elev oplever stress ugentligt, mens halvdelen af alle elever oplever stress hver måned. Dette er kun blevet forværret i løbet af 2020.

Da jeg selv er mor til et sensitivt barn med angst og skolevægring, har jeg siden 2014 haft fokus på børn med stress og angst. Da jeg begyndte at blande kranio sakral-terapiens tankegang med zoneterapiens teknikker, formåede jeg at udvikle et stærkt zonesystem, der kan hjælpe disse børn og unge med at komme tilbage i balance.

Som en af mine piger på 20 år sagde: “Efter 3 behandlinger hos dig, var jeg så afslappet. Selv da jeg blev trigget og normalt ville spænde op i hele kroppen, var jeg så afslappet, at jeg kom igennem min udfordring uden det udviklede sig til angst. Min psykolog og angstcoach sagde, det mindst ville tage et år eller mere at komme dertil. Tak fordi du hjalp mig med en hurtigere vej til at kunne håndtere min angst”.

En dreng på 10 år fortalte mig i klinikken, at jeg holder hans tics nede, sådan at han ikke længere tænker over, at han er anderledes. En pige på 6 år fortalte, at nu bliver hun ikke længere drillet med, at hun stammer og siger sjove lyde. ”Nu er mig, der styrer min OCD og ikke længere den, som styre mig og min hverdag”, fortæller en kunde i 30erne.

TIDLIGERE KURSISTER HAR UDTALT:

”Dorte er meget jordnær og pædagogisk. Hun giver sig tid til at forklare, så alle er med”

”Hun har stor viden om det, hun underviser i og deler gerne ud af sine erfaringer”

”Kan varmt anbefale hende, som underviser”

”Dorte er en meget visuel underviser”

”Dorte er fantastisk, meget dygtig og har en kæmpe viden”

”Dorte har fået mig til at se mit fag på en ny måde. Jeg har genopdaget, hvor fedt zoneterapi er”

BETALING OG AFBUDSREGLER

Ved tilmelding betales første rate eller det fulde beløb.

Ved afbud senere end 30 dage før kursets start, skal der betales 50% af kursusprisen. Ved afbud senere end 10 dage før kursusstart, betales den fulde pris for kurset. Du kan betale i 1 ,2 eller 3 rater, hvis du tilmelder dig alle 3 kurser på samme tid. Er det blot et kursus, kan du betale i 1 eller 2 rater. Hele beløbet skal senest være betalt 10 dage før kursets start.

Har du spørgsmål ang. kurset, er du meget velkommen til at sende mig en mail på dorte@dortevilhelmsen.dk eller ringe til mig på 20 94 30 66.

OM UNDERVISEREN

Forfatter til bøgerne: ”Lær at aflæse dit barn med babymassage” , ”Ida hos zoneterapeuten” og ”Fodmassage på den fede måde”(udkommer i 2021).

Dorte er i 1996 uddannet fodterapeut. I 2002 blev hun FDZ-zoneterapeut og i 2008 kranio-sakral-terapeut. Hun er desuden posturolog og nerverefleksolog

Dorte er kendt for sit refluksprojekt og vådliggerprojekt i 2016.

Dorte er kvinden bag: ”Tværfagligt netværk med børn i fokus”, som du også kan blive en del af, som kursist.

Og bag ”Zoneterapeutens legeplads” på Facebook. Et forum hvor zoneterapeuter nørder og tester de nyeste teknikker inden for zoneterapi. Samt mødes for at udvikle og sparre med hinanden inden for faget zoneterapi.

Dorte har leget med zoneterapiens klassiske zoner og blandet dem med nerverefleksologien. Hvorved der er opstået et meget effektivt og dybt zonesystem, som Dorte har undervist zoneterapeuter i siden 2017

I 2018 var det angst, som Dorte havde under luppen.

2019-2021 er det overvægt og diabetes, der har været under Dortes nysgerrige lup.

HVAD KOSTER KURSET?

Kursus pris: 1600 kr.

BESTIL TID

Ønsker du at booke en tid?

Du skal blot trykke på knappen, så kommer du direkte til min tidsbestillingsside.

Book en tid