Skip to main content

KONTAKT MIG GERNE FOR SPØRGSMÅL ELLER BOOK EN TID

POSTUROLOGI-BEHANDLING


FÅ RETTET OP PÅ SKÆVHEDER I KROPPEN

Har du smerter i ryggen eller andre steder i kroppen? Så er det måske, fordi du benytter en forkert kropsstilling til daglig. Clinic Dorte V tilbyder posturologi-behandling for dig, der oplever smerter og skævheder i kroppen. Du finder min klinik i Herlev, hvor jeg behandler private klienter fra Hvidovre, København og omegn.

HVAD ER POSTUROLOGI?

Posturologi handler om vores kropsstilling. En forkert kropsstilling kan medføre, at vi får fysiske smerter i f.eks. ryggen og nakken, eller at vi udvikler psykiske problemer.

Hvor man før i tiden fik motion via sit arbejde, transport og almindelig husholdning, har vi i dag mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde. Det betyder, at vi rører os for lidt, og at vores muskler bliver svage. Denne kombination stiller større krav til vores kropsholdning, hvilket ofte resulterer i, at denne blive svækket.

Mange smerter kan derfor henføres til vores gang og kropsholdning. Meget kan afhjælpes ved motion og udstrækning, men problemerne kan også bunde i gamle skader såsom brud, piskesmæld eller spændinger.

Ifølge posturologi er den hyppigste årsag til kroniske, vedvarende eller tilbagevendende smerter, skævheder i kroppen. Langt de fleste skævheder er muskulært betingede, og det kan posturologi rette op på. Posturologi-behandling anvendes af læger, akupunktører, zoneterapeuter, tandlæger og fysioterapeuter.

HVORDAN VIRKER POSTUROLOGI-BEHANDLING?

En posturologi-behandling sikrer, at der er den rette kommunikation mellem hjernen og kroppens forskellige muskler og nerver. Forudsat at du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, består ”uforklarlige” smerter ifølge posturologi ofte i, at der er en fejlstilling imellem kroppens knogler og led, som skyldes asymmetriske spændinger i kroppens muskler.

Ca. 80 % af alle smerter i hoved, ryg, baller og ben stammer, ifølge posturologi, fra en sådan asymmetrisk muskelspænding, hvor f.eks. rygmusklerne i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side. En sådan skævhed vil medføre, at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden, og personen får med tiden smerter.

HVILKE LIDELSER HAR EN POSTUROLOGISK ÅRSAG?

De smerter, som typisk har en posturologisk årsag, er:

  • Hovedpine, kæbespændinger og -smerter
  • Nakke- og rygproblemer
  • De typiske ledsmerter: skuldre, albue- og knæsmerter, samt gigtsmerter (især slidgigt)
  • Hoftesmerter, smerter i baller, lænd, lysken, iskias-smerter, akillesseneproblemer og alle former for smerte i fødderne
  • Skævheder i ryghvirvlerne, hvor årsagen er posturologisk f.eks. skoliose
  • Sportsskader, muskelkramper
  • Piskesmæld
  • Diskusprolaps (har altid posturologisk årsag).

SPÆNDINGER I OG OMKRING ØJET

Oplever du spændinger i øjeæblet? Denne spænding kan forårsage andet end kun fysiske smerter omkring øjet. Dette skyldes, at øjenmuskulære problemer først og fremmest giver kognitive forstyrrelser såsom indlæringsvanskeligheder, hukommelses- og koncentrationsbesvær.

Andre problemer relateret til øjenmuskulaturen er ordblindhed, læsevanskeligheder og hyperaktivitet. Yderligere kan spændinger i øjeæblet medføre følelsesmæssige problemer i forhold til selvopfattelsen og føre til angst, søvnløshed, depressioner og stress. 

For at sikre dig den bedste behandling, der er målrettet dine reelle problemer, testes øjne, kæbe, skulder, hofte og fødderne.

ØNSKER DU AT BOOKE TID TIL SMERTEBEHANDLING?

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 20 94 30 66, hvis du har spørgsmål omkring behandlingsforløbet.

ØNSKER DU AT BOOKE EN TID?

Du skal blot trykke på knappen, så kommer du direkte til min tidsbestillingsside.