Smertebehandling

Posturologi

Posturologi handler om vores kropsstilling. En forkert kropsstilling kan medføre, at vi får fysiske smerter i f.eks. ryggen eller nakken eller udvikler psykiske problemer. Hvor man før i tiden fik motion via sit arbejde, transport og almindelig husholdning, har vi i dag mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde. Det betyder, at vi rører os for lidt, og at vores muskler bliver svage. Denne kombination stiller større krav til vores kropsholdning, hvilket ofte resultere i at denne blive svækket.

Mange smerter kan derfor henføres til vores gang og kropsholdning. Meget kan afhjælpes ved motion og udstrækning, men problemerne kan også bunde i gamle skader, såsom brud, piskesmæld eller spændinger.

Ifølge posturologi er den hyppigste årsag til kroniske, vedvarende eller tilbagevendende smerter, skævheder i kroppen. Langt de fleste skævheder er muskulært betingede, og det kan posturologi rette op på. Posturologi anvendes af læger, akupunktører, zoneterapeuter, tandlæger og fysioterapeuter.

Clinic Dorte V knap

Hvordan virker posturologi?

Posturologi sikrer, at der er den rette kommunikation imellem hjernen og kroppens forskellige muskler og nerver. Forudsat at du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, består ”uforklarlige” smerter ifølge posturologi ofte i, at der er en fejlstilling imellem kroppens knogler og led, som skyldes asymmetriske spændinger i kroppens muskler.

Ca. 80 % af alle smerter i hoved, ryg, baller og ben stammer ifølge posturologi, fra en sådan asymmetrisk muskelspænding, hvor f.eks. rygmusklerne i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side. En sådan skævhed vil medføre, at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden og personen får med tiden smerter.

Hvilke lidelser har en posturologisk årsag?

De smerter som typisk har en posturologisk årsag er:

  • Hovedpine, kæbespændinger og -smerter.
  • Nakke- og rygproblemer.
  • De typiske ledsmerter;: skuldre, albue- og knæsmerter, samt gigtsmerter (især slidgigt).
  • Hoftesmerter, smerter i baller, lænd, lysken, iskias-smerter, akillesseneproblemer og alle former for smerte i fødderne.
  • Skævheder i ryghvirvlerne, hvor årsagen er posturologisk f.eks. skoliose
  • Sportsskader, muskelkramper.
  • Piskesmæld.
  • Diskusprolaps (har altid posturologisk årsag).

Spændinger i og omkring øjet

Oplever du spændinger i øjenæblet? Denne spænding kan forårsage andet end kun fysiske smerter omkring øjet. Dette skyldes at øjenmuskulære problemer giver først og fremmest kognitive forstyrrelser, såsom indlæringsvanskeligheder, hukommelses- og koncentrationsbesvær. Andre problemer relateret til øjenmuskulaturen er ordblindhed, læsevanskeligheder og hyperaktivitet.
Yderligere kan spændinger i øjenæblet også medføre følelsesmæssige problemer i forhold til selvopfattelsen og føre til angst, søvnløshed, depressioner og stress.

For at sikre dig den bedst behandling der er målrettet dine reele problemer, testes øjne, kæbe, skulder, hofte og fødderne når jeg teste med posturologi.

Mellemørebetændelse

Mellemørebetændelse kan komme af mange ting. På min klinikken ser jeg dog, at der er nogle ting som går igen, som bl.a. babysvømning, indtagelse af mælk og sukker og et udfordret immunforsvar

Eks.: Babysvømning: Vandet til babysvømning har samme temperatur, som den bakterier lever godt i. Så hvis dit barn gentagende gange har mellemørebetændelse, kan det være en god ide at stoppe med babysvømningen, også selv om det er godt for dit barns motorik. Ofte ser jeg, at mellemørebetændelsen stopper med at komme, når babysvømningen ophører.

Mælk og sukker:

Hvis dit barn har ondt i øret, er det en god ide, at holde igen med mælk og sukker. Se evt. link http://www.komaelk.dk/forskning_maelk.html

Dette skyldes at mælk er slimdannende og har barnet er der for meget slim i form af væske, snot mm. er det vigtigt, at du hjælper dit barn ved ikke at give det kost, der danner mere slim, end der er i forvejen.

En kilde til at forstærke smerte er sukker, specielt når barnet er over et år. Derfor er det vigtigt, at du også fjerner alt sukker fra kosten. Når det er gjort, er zoneterapi en rigtig god behandlingsform, til at afhjælpe mellemørebetændelse. Den er dog allerbedst som forebyggelse.

Så har du et øre-barn, så kom til zoneterapeut før forkølelsen udvikler sig til endnu en omgang mellemøres betændelse.

Clinic Dorte V knap

Behandling:

I mange tilfælde er det nok at få zoneterapi kombineret med kranio-sakral terapi. Nogle gange er det nemlig det mellemørets rør, det eustalgiske rør, der ikke dræner godt nok, og det hjælper behandlingen kroppen med, så dit barn slipper for at få lagt dræn ind. Ofte kan behandling dog ikke stå alene, når det drejer sig om mellemørebetændelse. Det er meget vigtigt, at du først fjerner alt mælk i barnets kost, og styrker dit barns immunforsvar. Dette kan gøres med kosttilskud og mælkesyre bakterier da ca. 70% af immunforsvaret er i tarmene, derfor er det vigtigt at få mælkesyrebakterier(tarmbakterier) en god tarmflora styrker immunforsvaret og forebygger.

I de tilfælde, hvor der efter 3 behandlinger ikke er sket nok, eller der stadigvæk er smerte i øret, anbefaler jeg at søge læge..

Kontakt Clinic Dorte V

Du er velkommen til at ringe til mig på 26 27 31 04, hvis du har spørgsmål omkring behandlingsforløbet. Du kan også udfylde kontaktformularen, og så vil jeg vende tilbage til dig hurtigst muligt.