Stress

Er du stresset eller føler du dig stresset?

Stres kan være mange ting.  Den psykiske stress som mange oplever er den, der kommer efter længere tids psykisk påvirkning. Den psykiske påvirkning kan være på dit job, eller derhjemme blandt familien. Det er typisk den form for stress der kommer snigende og kulminere når kroppen begynder at sige fra. Det er også den stress der er startet ved at du har prøvet at leverer mere en du reelt kunne overkomme.

De første tegn på du har psykisk stress er din ansigts mimik bliver mindre og din hud bliver mat. Er du kvinde vil du også begynde at tage mere makeup på for at dække over dine træthed signaler. Du begynder at spise mere sukker, drikke mere kaffe og andre stimulanser. Yderligere kan du også føle at du syntes alle andre er nogle idioter, eller ingen kan lide dig.

Et af de første tegn er bl.a. at du bliver mere træt end normalt, hvilket betyder at du skal gear ned og passe på dig selv, og det er vigtigt at du ikke overhører dette.

Clinic Dorte V knap

Stress påvirker dit fysiske velvære

Dit immunforsvar vil begynde at blive svagere, du bliver hurtigere forkølet og du begynde at opleve hyppig kvalme og hovedpine, hjertebanken, og hvis du forsøger at bliver gravid kan dette også påvirke barnløshed.

Jo mere du overhører disse tegn jo mere skruer din krop op for signalerne. Du kan ikke længer sidde stille til mødet, dine ben sidder og tripper og du begynder at have svært ved at sove om natten, tankemylder larmer i dit hoved osv.

Overhøre du også disse signaler så begynder du at blive fysisk syg og der hvor du i forvejen er svag i din krop, det er der din sygdom sætter sig.

Det er dit nervesystem der kæmper for at råbe dig op.  Og når hjernen og nervesystemet har brugt alle kræfter på at få dig til at gear ned, så bliver du lagt ned fysisk.

Uanset hvor i stress cyklussen du er, så kan du få stort gavn af zoneterapi og kranio-sakral terapi, for det skaber balance i din krop. Med mine behandlinger får du et skub i den rigtige retning og du hjælper din krop til at komme sig hurtigere. En krop i balance vælger sunde valg. I samspil med livsstils ændringer og psykolog vil du hurtigt komme godt på vej tilbage til dit normale liv.

Clinic Dorte V knap

Ved den fysiske stress er det ofte en nakkehvirvl der er tvistet og trykker på en nerve der stresser nervesystemet, eller muskelspændinger der er årsag til at nervesystemet reager. En måde at forestille sig dette er ved at du ser din krop som et højhus med tynde væge. Hvis en begynder at opføre sig mærkeligt så begynder naboen at gøre det sammen:

eks. En i højhuset spiller højt musik om natten, naboerne bliver generet og begynder nu at banke på vægen og lave larm, for at få det til at stoppe, det vækker så resten af huset og til sidst ender det med ”krig” og ingen kan huske hvordan det startede.

Sådan er det også i kroppen, når et område i kroppen opfører sig mærkeligt begynder det at starte en kædereaktion af dårligdomme. Det er det jeg, som behandler kan skabe balance i via zoneterapi og kranio-sakral terapi mm. For en krop i balance er en sund krop, der tager sunde livsvalg.