Zoneterapi til børn i alderen 3-14 år

Behandlingen foregår på barnets præmisser

Jeg har altid haft et blødt hjerte for børn, og derfor finder jeg også stor glæde i at se de resultater, som behandlingerne med både zoneterapi og kranio-sakral terapi kan betyde for børn i alle aldre.

Hvordan foregår en behandling?
Tilgangen til behandlingerne er selvfølgelig forskellig afhængig af barnets udviklingstrin, behandlingsønsker og eventuelle handicaps, men fællesnævneren er, at behandlingen foregår på barnets præmisser.

Jeg begynder konsultationen med at høre om årsagen til den ønskede behandling, og hvad I håber på at få ud af behandlingen. Hos mig er behandlingen altid på barnets præmisser, og det er barnet der bestemmer farten. Derfor kan en behandling vare alt, lige fra 10 til 30 min. alt efter hvor meget barnet vil være med til.

Clinic Dorte V knap

Prisen er den samme, uanset hvor lang tid behandlingen tager. I nogle tilfælde skal barnet vænne sig til stedet, hvilket ofte gøres gennem leg. Det betyder, at hele første konsultation muligvis bruges på, at gøre barnet tryg ved mig, klinikken og behandlingen.

Forberedelse før behandling
Det er min erfaring, at den første behandling bliver en mere positiv oplevelse for barnet, hvis barnet har set billeder eller videoer af klinikken/briksen og mig, før de kommer på klinikken. Derfor er det en god ide at I sætter jer sammen med barnet, og ser videoen “Zoneterapi til børn” her på siden. Bagefter kan I snakke om de spørgsmål, der nu må dukke op undervejs.

Børn i alderen 3-7 år:
Behandling af de 3 til 7-årige børn, foregår for det meste på min briks. Det vigtigste er, at barnet er tryg ved behandlingen.
Jeg behandler barnet igennem leg, så det bliver en god oplevelse.

På klinikken er der en masse bøger og legetøj, der meget gerne må bruges under behandlingen.

Børn fra 7 år og opefter:
Når barnet er fyldt 7 år, er det barnet der bestemmer, om forældre må være med inde til behandlingen, eller hvordan det skal foregå.

Zoneterapi eller Kranio-sakral terapi?

Kan dit barn ikke lide berøring, er zoneterapi at anbefale frem for kranio-sakral terapi. Efter nogle behandlinger, kan børn ofte hurtigt mærke, at behandlingen er god for dem, og så kan jeg som behandler få lov til langt mere, end du som forældre måske lige tror.

Med behandlingen kranio-sakral terapi afstresses nervesystemet og kan derfor også være en god behandlingsform, da stress forværrer barnets eventuelle tics og nedsmeltninger m.m.
Efter få behandlinger kan de fleste forældre se, at der er en ændring hos barnet.

Børnenes udfordringer er forskellige. Behandling med zoneterapi til børn, kan forbedre barnets hverdag i en bred vifte af situationer, og herunder har jeg beskrevet nogle af de hyppigst forekommende.

Mit barn er vådligger!

Der kan være flere grunde til, at barnet er sengevæder. Det kan skyldes psykiske ting som mobning, skilsmisse m.m., eller fysiske årsager som en slap blære, skæv kropsholdning eller andet. Jeg ser mere og mere i klinikken, at sengevædende børn har en del ryg/hofte problemer, og når det via behandling er rettet op, er effekten flere tørre nætter med bedre søvn til følge.

Se videoen “Zoneterapi til børn”, hvor jeg viser en behandling:

Mit barn har indlæringsproblemer!

Det kan det skyldes, at de har en drejet nakkehvirvel, som gør at blodet ikke løber godt nok op til de centre i hjernen, som har med indlæring at gøre. Det kan også være, at barnet har en skæv kropsholdning (ligger som en banan, når de ligger på ryggen). Så er det lidt som at cykle med håndbremsen trukket – altså meget sværere at indlære og koncentrere sig.

Jeg har på min klinik observeret at disse børn, ud over at have svært ved tingene i skolen, også kan have svært ved at gribe en bold, løbe eller har tendens til at blive hurtigere hidsig i forhold til andre børn. Derfor, når dit barn får behandling, skal du f.eks. ikke kun forvente at læsningen bliver bedre, men at der som regel vil komme forandringer på andre ting, før læsningen forbedres. Dog bliver man ikke god til at læse ved kun at få behandling. Der skal også gøres en ekstra indsats fra dit barns og jeres egen side. For jeg fjerner kun de fysiologiske forhindringer, ofte i løbet af 5 til 10 behandlinger. Resten er op til jer.

Hvis dit barn er stresset eller der er problemer hjemme, kan det også være en faktor, der gør det svært at koncentrere sig.

Clinic Dorte V knap

Gode råd, når dit barn skal lære:

Gør det hyggeligt at læse lektier, evt. med en kop te eller hvad dit barn kan lide. Lad dit barn selv vælge, hvor det vil sidde/ligge og lave lektier (evt. gulvet, sengen, sofaen, værelset eller spisebordet, kun fantasien sætter grænser). På denne måde vil dit barn forbinde det at læse lektier, med noget hyggeligt.

Lav staveordene om til en leg. Lav f.eks. små kort med stavelser på og sæt dem sammen til ord. Ros dit barn, og tilpas dig til hvordan dit barn lærer bedst. Ikke alle kan lære ved at sidde stille, hos nogen børn skal viden leges ind.

Og så er det vigtigt at huske, at små skridt for dig, er store skridt for dit barn med indlæringsvanskeligheder.

Anbefalet behandling:

    Ved problemer ved indlæsringsproblemer kan zoneterapi og kranio-sakral terapi er god i kombination, da et barn med balance i hele sin krop, har lettere ved at lære.

shutterstock_766143088

Mit barn vil ikke sove!

Hvis dit barn ikke vil sove, kan det være tegn på stress i nervesystemet, evt. pga. uorden i kranio-sakral systemet eller ubalancer i barnets krop. Ubalance i fordøjelsen (f.eks. refluks og forstoppelse), samt kolik er også noget, der ofte hænger sammen med søvnproblemer.

Udover problemer såsom ubalancer i barnets krop og fordøjelse, kan der også være mange andre grunde til, at dit barn ikke sover.

  • Er barnet bange for at gå glip af noget? Her er det vigtigt at du gør det at være vågen så kedeligt som muligt.
  • Er der uro i hjemmet – en spændt stemning?
  • Rygning i hjemmet kan også have en betydning

Hvis du er i tvivl om dit barns søvnrytmer, eller hvad der kan være problemet, så tag en snak med din sundhedsplejerske omkring dit barns søvnmønster.

Anbefalet behandling:

    For at komme søvnproblemer til livs, er en kranio-sakral terapi kombineret med zoneterapi, den bedste behandling til at komme hele vejen rundt om barnets ubalancer.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 26 27 31 04, hvis du har spørgsmål til kranio-sakral terapi eller zoneterapi til børn. Du kan også skrive til mig via kontaktformularen, og jeg vil så besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.